Повеќе од вас мразиме паднати и хакирани сајтови, SPAM и малициозен софтвер.

True story.

Повеќе од вас мразиме паднати и хакирани сајтови, SPAM и малициозен софтвер.

True story.

Повеќе од вас мразиме паднати и хакирани сајтови, SPAM и малициозен софтвер.

True story.

Повеќе од вас мразиме паднати и хакирани сајтови, SPAM и малициозен софтвер.

True story.

што е xo.mk

xo.mk е премиум хостинг провајдер кој ги искористува последните технологии и хибридните, "cloud" инфраструктури. Нашата визија е да понудиме сигурен, брз и стабилен хостинг за вашите веб сајтови и веб сервиси без да ви создадеме главоболки во процесот. Ние мразиме паѓање на сервери, хакирани веб сајтови, СПАМ и малициозни софтвери повеќе од вас. И тоа не е само обична изјава.

xo.mk е основан во мај, 2013 г. од страна на IWM Network – компанија која специјализира во помагање на сите видови на компании да работат подобро и да постигнат повеќе преку паметни адаптации и избори на технологија. Идејата зад xo.mk се јави откако самите во нашето повеќегодишно искуство испробавме неколку разни хостинг провајдери и сфативме дека скоро сите хостинг компании ги имаат истите досадни проблеми.

xo.mk клиенти

Дел од нашите задоволни клиенти.

посебна нарачка

Доколку постоечките xo.mk планови не одговараат на вашите потреби и желби, слободно испратете ни е-маил и објаснете ни што ви е потребно.

Не сме ограничени само на shared хостинг, може да понудиме и премиум хостинг услуги кои одговараат на вашите потреби, дури и ако тие вклучуваат дедицирани сервери - менаџирани или не.

Тука сме да ве сослушаме што е тоа што ви треба... па затоа, пополнете ја формата и ќе ви доставиме одговор во рок од 24 часа со цена за вашата посебна нарачка.

Ви благодариме!

Контакт информации:

Детали за хостинг:

captcha

 • Хостинг простор
 • Месечен сообраќај
 • Дозволени домени
 • MySQL бази
 • 4.000
 • 2 000 MB
 • 50 000 MB
 • 1
 • 5
 • 7.000
 • 6 000 MB
 • 350 000 MB
 • 5
 • 10
 • 12.000
 • 15 000 MB
 • 600 000 MB
 • 10
 • 20
Цените се изразени во денари без вклучен ДДВ и се однесуваат на услуги со период од 12 месеци.
Потребен ви е поголем хостинг пакет? Контактирајте не за посебни нарачки.

останати карактеристики

Вклучено во сите хостинг пакети:

99.9% загарантирана активност
xo.mk iSync Solution
Напредна сигурност и заштита
Серверско балансирање
Базирани на CentOS
Дневен бекап
1-клик инсталаци преку Softaculous
Административен панел - cPanel
MySQL
PHP 5.3+
FTP пристап
Аналитика
Неограничен број на е-маилови
Неограничени под-домени
Менаџер на фајлови
Логови

зошто xo.mk?

Затоа што склучуваме партнерство со најдобрите партнери и вендори кои нудат стабилни инфраструктури и затоа што знаеме што е потребно за да еден веб сајт работи без никаков проблем. Нашата инфраструктура е базирана на редундантна мрежна архитектура, најдобар хардвер и софтвер во својата класа, добро заштитени дата центри, револуционерен систем на администрација на сервери и висок фокус на системска сигурност.

Дата центрите каде што се наоѓаат нашите сервери се SSAE16 согласни и ги задоволуваат највисоките индустриски стандарди. Ние исто така зависиме на скалабилност на барање со цел да ги задоволиме потребите на корисниците. Со нашиот хостинг и начин на работа, вие ќе избегнете паѓање на сервери, сигурносни проблеми и спори перформанси.

како работи xo.mk?

праќа барање до www.VashDomen.com
најпрвин сообраќајот оди преку Cisco DDoS guard за заштита од DDoS напади
целиот сообраќај е филтриран преку нашите firewall-и за подобра сигурност
LB-от проверува дали серверите се достапни и го следи нивниот перформанс, а користејќи алгоритми како RoundRobin го препраќа посетителот до соодветната локација на еден од серверите
серверот каде што хостирате и ги закачувате вашите податоци
xo.mk iSync е софтвер кој автоматски и во реално време ги синхронизира промените помеѓу двата сервери
серверот каде што вашите податоци се автоматски синхронизирани

Серверите каде што вашите податоци се закачени се поставени зад Cisco Guard DDoS заштита, хардверски firewall-и и load balancer. Со ова се осигуруваме дека вашите податоци се заштитени и дека серверите имаат добри перформанси и алтернативно сценарио во случај на паѓање на сервер. Секој веб сајт кој го хостираме е синхронизиран помеѓу два сервери (иако плаќате само за еден) со помош на xo.mk iSync софтвер.

нарачај сега

Кога и да има проблеми со еден од серверите, нашата архитектура дозволува да се осигурате дека вашиот посетител нема да заврши на страна со серверски грешки или празна содржина.

нарачај сега